18 elokuun, 2021

Nyt pääsee halvalla reissuun, kun Finnairilla on syksylle alennuksia. Edestakaiset lennot Helsingistä Splitiin maksavat 158 € ja Dubrovnikiin 159 €. Mutta kuten arvata saattaa, ei alennushintaisten lentojen löytäminen ja yhteensovittaminen ole aivan helppoa. Vaan ei hätää, me teimme selvitystyön puolestasi!

Splitiin löytyy kaksi vaihtoehtoa halvimmalla 158 € hinnalla. Linkit vievät suoraan varaussivulle:
14 yötä 28.9.-12.10.
3 yötä 9.-12.10.

Dubrovnikiin niinikään pääsee halvalla 159 € lipulla tasan kahtena päivänä:
12 yötä 3.-15.10.
5 yötä 10.-15.10.

Ja kun lennot otetaan halvalla, on turha maksaa majoituksestakaan liikaa. Alla muutama esimerkki, kahden hengen seurueelle laskettuna.


Asunto Splitin naapurissa Podstranassa rannan vieressä 11€ / hlö / yö:

Asunto Dubrovnikin vanhassakaupungissa 21€ / hlö / yö:


Asunto merinäköalalla heti Dubrovnikin vanhankaupungin yläpuolella 21€ / hlö / yö:

Jos et osaa valita, haluatko Splitiin vai Dubrovnikiin, miksipä et matkustaisi molempiin! Tämäkin onnistuu samoilla alennushinnoilla, kun käyttää monen kaupungin matkahakua.


Helsinki – Split + Dubrovnik – Helsinki: 17 yötä 28.9.-15.10.:


Helsinki – Dubrovnik + Split – Helsinki: 9 yötä 3.-12.10.:

Tällöin on kiva vuokrata auto ja viettää reissu vaikkapa road tripillä, koska miksipä ei! Dubrovnikista Splitiin tämä ei edes maksa paljon, sillä auton saa koko reissun ajaksi käyttöönsä vain 169 € hinnalla. Toiseen suuntaan valitettavasti hinnaksi tulee kalliimpi 431 €. Tämä johtunee sekä pidemmästä vuokra-ajasta että siitä, että vuokraus alkaa jo syyskuussa.

Auto Dubrovnikista Splitiin ei maksa paljon!
Dubrovnikista Splitiin onkin sitten kalliimpaa…

Jos et raaski maksaa autonvuokran kanssa itseäsi kipeäksi, voit viettää puolet lomasta Splitissä ja puolet Dubrovnikissa. Lento maksaa 44 – 77 € ja kestää 40 min. Toisaalta jos itse matka on jo määränpää, voit myös matkustaa katamaraanilla, joka kulkee Bracin, Hvarin, Korculan ja Mljetin saarten kautta. Lauttamatka kestää reilut neljä tuntia ja maksaa 31 €. Ja jos haluat todella säästää, ota bussi. Lippu maksaa vain 9 – 17 €, vuorokaudenajasta riippuen.

Sää lokakuun alkupuolella on vielä Suomen kesän veroinen, eikä Adrianmerikään ole vielä jäähtynyt 20 asteen alapuolelle. Varsinkin aktiivilomailuun tämä on itse asiassa toimituksen suosikkiaika!

Lisätietoa Splitistä löydät artikkelistamme, sekä Dubrovnikista kaupunkiesittelystä ja Srd-vuoren jutustamme. Voit myös lukea, mitä Dubrovnikissa asuva suomalaispariskunta suosittelee.

Lue myös Kroatian matkustusinfo korona-aikana.

Huom! Kaikki artikkelin hinnat ovat kirjoitushetken tiedon mukaisia.

Tilaa Kroatian Uutiset suoraan sähköpostiisi! Saat meiltä päivän uutiset näppärästi yhteen viestiin koottuna. Emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille emmekä lähetä roskapostia. Voit irtisanoa tilauksesi ihan milloin vaan. Ja tämä ei siis maksa yhtään mitään.