24 huhtikuun, 2021

Nyt on päästelty kaksi päivää pitkin poikin Pohjois-Kroatian metsiä. Viimeiseen ajopäivään, eli sunnuntaihin, lähdetään tilanteesta, jossa suomalaisen tallipäällikön Jari-Matti Latvalan Toyota-talli pitää hallussaan kaksoisjohtoa, kun ranskalainen Sébastien Ogier johtaa ja walesilainen Elfyn Evans ajaa häntä takaa 6,9 sekuntia perässä. Herrat eivät todellakaan tule pääsemään sunnuntaina helpolla, sillä Hyundaita kuljettava belgialainen Thierry Neuville ei ole kuin 10,4 sekunnin päässä kärjestä. Sunnuntaina on edessä vielä 78 erikoiskoekilometriä, joten mitä vain voi vielä tapahtua.

Suomalaisittain Kroatian ralli sai ikävän käänteen heti kättelyssä, kun kisaan yhtenä suosikkina lähtenyt Kalle Rovanperä päätti tutustua kroatialaiseen metsämaisemaan niin huolella, että hänen rallinsa päättyi viiden kilometrin ajon jälkeen jo perjantaina. WRC2-luokassa ajava Teemu Suninen on vielä kisassa mukana, vaikka hänkin kävi tutkailemassa perjantaina tienvarren kasvillisuutta. Suninen löysi autostaan pakin, pääsi takaisin tielle ja kykeni jatkamaan kilpailua. Hän on lauantain tauolle lähdettäessä kokonaiskilpailussa kymmenentenä ja omassa luokassaan toisena.

Kroatian uutisten loppuraportti rallista on luvassa huomenna sunnuntaina. Seuraa siihen asti lähetyksiä Yle Areenasta.

mm ralli kroatia

Tilaa Kroatian Uutiset suoraan sähköpostiisi! Saat meiltä päivän uutiset näppärästi yhteen viestiin koottuna. Emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille emmekä lähetä roskapostia. Voit irtisanoa tilauksesi ihan milloin vaan. Ja tämä ei siis maksa yhtään mitään.