23 huhtikuun, 2021

Kroatian historian ensimmäinen MM-tason ralli starttasi liikkeelle eilen torstaina, kun Zagrebissa ajettiin ensimmäinen koe-erikoiskoe ja järjestettiin rallin viralliset avajaiset. Varsinainen kilvanajo on alkaa tänään perjantaina, kun ensimmäinen auto starttaa ensimmäiselle erikoiskokeelle puoli yhdeksän aikoihin aamulla. Perjantain ohjelmassa on yhteensä kahdeksan erikoiskoetta ja päivä on ohi iltakuuden jälkeen. Yhteensä Kroatian rallissa ajetaan perjantain, lauantain ja sunnuntain aikana 20 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa yhteensä melko tarkkaan 300 kilometriä.

Kroatian uutiset seuraa tätä Kroatiassa hyvin tärkeää tapahtumaa pitkälti suomalaisesta näkövinkkelistä, onhan mukana yhtenä voittajasuosikkina mainitun Kalle Rovanperän lisäksi mm. Teemu Suninen ja nuorempaan kuljettajapolveen kuuluvat Emil Lindholm ja Sami Pajari. Emmekä luonnollisesti tule unohtamaan kroatialaiskuljettajia Niko Pulićia ja Viliam Prodania.

Katsojien pääsy ralliteiden varrelle on kielletty koronan johdosta, mutta tapahtumia voi seurata Dreamsportsin kautta sekä Yle Areenasta. Kroatian uutiset tulee raportoimaan rallin tapahtumista aina kilpailupäivän jälkeen, joten seuraava raportti ilmestyy tänään illalla.

Kroatian MM-rallin tapahtumapaikkoina ovat mm. Karlovac ja Kumrovec.

MM-ralli Kroatia

Tilaa Kroatian Uutiset suoraan sähköpostiisi! Saat meiltä päivän uutiset näppärästi yhteen viestiin koottuna. Emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille emmekä lähetä roskapostia. Voit irtisanoa tilauksesi ihan milloin vaan. Ja tämä ei siis maksa yhtään mitään.