Hotelli Kutina

Kun ajelee pitkin Kroatiaa, joskus on vaan pakko poiketa paikkaan, joka näyttää hassulta kartalla. Kuten vaikkapa kaupunkiin, jonka nimi on Kutina.

Kutinan keskustasta (heh heh) löytyy muutama kaunis rakennus, mukaan lukien luonnollisesti kirkko, joita on jokaisessa kroatilaisessa kylässä ja kaupungissa vähintään yksi. Mutta kiinnostavin ja hauskin kohde suomalaisittain lienee 70-luvun betonielementtityyliä edustava Hotelli Kutina. Sen edessä on oikeastaan aivan pakko napata selfie, jolle voi sitten kavereiden kanssa yhdessä naureskella sosiaalisessa mediassa.

Hotellin lähistöllä on hieman huonompaan kuntoon päässeitä, ehkä alunperin jopa kauniiksi kuviteltuja betonikerrostaloja. Jostain syystä niiden välissä on sangen kiehtovaa kierrellä.

Kutina
Kutina: asuintaloja.

Kun ajelee Kutinan seudulla, viime aikoina maanjärityksistä tutuksi tulleella Sisak-Moslavinan alueella, ei voi välttyä huomaamasta sähkötolppien nokassa kököttäviä haikaranpesiä. Jos linnut kiinnostavat enemmänkin, kannattaa poiketa viereiseen Lonjsko Poljen luonnonpuistoon. Se on Kroatian ja myös koko Tonavan jokialueen suurin kosteikkoalue ja eräs maailman uhanalaisimpia kosteikkoja suojelusta huolimatta. Luonnonpuistosta löytyy useita harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja, ja onpa alueella oma kotoperäinen hevosrotunsakin.

Kun selfiet on napattu ja siivekkäitä ihmetelty, yöksi voi sitten ajella lähistöllä sijaitsevaan kuumien lähteiden kaupunkiin Daruvariin ja polskia terveyskylpylä Daruvarske Toplicessa tai viereisessä vesipuisto Balissaessa. Illan päätteeksi suosittelemme ehdottomasti illallista koko seudun parhaassa ravintolassa Little Italy Pubissa.

Haikaranpesät
Kutina: alueelle tyyppillisiä haikaranpesiä.
Hyvää ruokaa
Kutina: alueen paras ravintola: Little Italy Pub

Tilaa Kroatian Uutiset suoraan sähköpostiisi! Saat meiltä päivän uutiset näppärästi yhteen viestiin koottuna. Emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille emmekä lähetä roskapostia. Voit irtisanoa tilauksesi ihan milloin vaan. Ja tämä ei siis maksa yhtään mitään.