SääSää Kroatiassa

Kroatiassa vallitsee kolme säätyyppiä.

Maan länsiosassa eli Istriassa, Adrianmeren rannikolla ja saarilla on välimerenilmasto - kesät ovat lämpimiä, joskus jopa tuskaisen kuumia, ja talvet verrattain leutoja. Lähes kaikissa lomakaupungeissa ja -kohteissa, mukaanlukien Split, Dubrovnik, Pula ja Hvar, vallitsee välimerenilmasto.

Sisämaassa, kuten vaikkapa itäisen osan Slavoniassa ja pääkaupunki Zagrebissa, puolestaan vallitsee mannerilmasto, jossa kesät ovat lämpimiä ja talvet kylmiä. Sadetta tulee tasaisesti ympäri vuoden, ja talvella se saattaa tulla lumena.

Maan keskiosissa sijaitsevilla vuorilla ja niiden ylängöillä puolestaan on Alppi-ilmasto, jossa talvet ovat erittäin kylmiä ja lumisia, kesätkin verrattain viileitä. Tähän vyöhykkeeseen sijoittuu esimerkiksi erittäin suosittu Plitvicen kansallispuisto, jossa on aivan tavallista nähdä lunta vielä huhtikuussa.

Säätyyppien muutokset ovat joskus sangen hämmentäviä. Velebitin vuoriston ali kulkeva Sveti Rok -tunneli jakaa säätyypit siten, että usein tunnelin mantereen puolella on vielä lumi maassa, mutta kun on huristellut lähes kuusi kilometriä pitkän tunnelin läpi rannikon puolelle, saapuukin kevät- tai kesäsäähän. Lämpötilakin saattaa nousta useita asteita.

Alla viiden päivän ennuste seuraaviin kaupunkeihin: Split, Dubrovnik, Pula, Zadar, Korcula, Zagreb, Rijeka, Osijek

DUBROVNIK

KORČULA

SPLIT

ZADAR

RIJEKA

PULA

ZAGREB

OSIJEK